Swedish Tourist Association lanceert internationale #CallSweden campagne!

250 jaar geleden, in 1766, was Zweden het eerste land ter wereld dat een grondwettelijk recht introduceerde om censuur af te schaffen. Om dit jubileum te eren, voert Zweden als eerste land ter wereld een eigen telefoonnummer in. Als je dit nummer belt krijg je een willekeurige Zweed aan de telefoon, waar dan ook in Zweden die over van alles en nog wat wilt praten.

Locals doen aan destinatie marketing

Een geweldige campagne waarbij  locals worden ingezet voor de promotie van Zweden. En wie beter weet er wat je moet doen in Zweden dan de locals. Uiteraard heb ik met Zweden gebeld! Ik kreeg Hannes uit Stockholm aan de telefoon. Hij vertelde mij dat ik de derde beller was vandaar, maar de eerste uit Nederland. Hij doet mee aan dit initiatief omdat hij dit een leuke campagne vind. Op de vraag waarom ik naar Zweden op vakantie moet gaan, gaf hij aan dat Zweden een rijke geschiedenis heeft, de natuur prachtig is en Zweden het Noorderlicht heeft.  Het was een grappig gesprek. Alle drie de mensen die hij tot nu toe aan de telefoon heeft gehad waren nieuwsgierig naar de campagne. De vraag is natuurlijk of mensen hierdoor daadwerkelijk naar Zweden gaan! In ieder geval een mooie PR actie dat al veel Youtube views heeft opgeleverd en al meer dan 5500 inkomende gesprekken. Leuk weetje, Nederland staat in de top 5 van bellers.

Wil jij met een local uit Zweden bellen dat kan dit via het telefoonnummer +46 771793336. Voor meer informatie over de campagne check de website The Swedisch number