Mijn nieuwe uitdaging: Sherpa’s Stories!

Reizen is mijn allergrootste passie. Mijn laatste reis van een half jaar was zeer speciaal voor mij. Niet alleen door de ontmoetingen en bijzondere momenten, maar het was ook een spirituele reis. Ik kreeg de tijd om na te denken wat ik echt graag zou willen doen. Reizen in India heeft mij laten inzien wat mijn ‘why’ is, in India beter bekend als ‘dharma’.

Ik geloof dat reizen je leven verrijkt. Je komt in aanraking met diverse culturen, wat ervoor zorgt dat je breder naar de wereld kijkt. Reizen draagt bij aan een betere wereld; het stimuleert lokale economieën en biedt kansen voor bestemmingen door nieuwe ontwikkelingen en verschuivingen. Ik heb dit tijdens diverse reizen en vrijwilligerswerk in Nepal meegemaakt. Hier wil ik iets van mijn leven aan bijdragen.

De toeristische reisindustrie is een groeiende sector met veel potentie voor de ontwikkelde en minder ontwikkelde landen. Het is belangrijk dat bestemmingen, met het toenemende aantal toeristen, zich op een duurzame manier gaan ontwikkelen. De reisindustrie kent veel uitdagingen om de vertaalslag te maken naar online. Met mijn ervaring in tourism marketing en technologie, help ik toeristische bedrijven met de strategische vertaalslag naar online-, content- en social media marketing. Dit doe ik onder de naam Sherpa’s Stories!

Waarom de naam Sherpa’s Stories? Tijdens mijn reizen door Tibet, Nepal en India ben ik geïnspireerd door de Sherpa’s. Deze alleskunners staan bekend om hun verdiensten als klimmer, drager en gids in de bergen van de Himalaya. Sherpa’s stippelen de route uit en zorgen voor de juiste koers. Ze nemen je mee naar grote hoogtes in gebieden die voor hen geen geheimen hebben. In India werd ik tijdens de trekking in Sikkim geïnspireerd door Mingma Sherpa. Hij overtrof mijn verwachtingen. Naast zijn kwaliteiten als klimmer en drager bleek hij ook een hele creatieve kok te zijn. Op 4000 meter hoogte toverde hij van alles uit zijn éénpitter, met als hoogtepunt de chocolade- en bananentaart. Hij deed er werkelijk alles aan om ons een zo uniek mogelijke ervaring te bieden. Uiteraard samen met de anderen van het team. Voor mij sprong hij eruit door zijn passie en authenticiteit. De trekking was een unieke ervaring om nooit meer te vergeten. Sherpa’s Stories is een ode aan alle Sherpa’s, maar in het bijzonder aan Mingma.

Sherpa’s Stories helpt toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke ervaringen en verhalen in kaart te brengen. Net als Sherpa’s! Ik doe dit niet alleen. Ik werk samen met een netwerk van professionals, zowel lokaal als internationaal. Natuurlijke leiders uit de wereld van tourism marketing én uit de digitale industrie. Van business model consultants tot designers, van PR specialisten tot ontwikkelaars. Allemaal specialisten in hun vakgebied en absolute toppers!

Mijn ultieme droom is filantropisch van aard. Ik zou graag kinderen die niet kunnen reizen – dat kan in Nederland of in India zijn – de beleving willen geven van een reis. Dit kan middels virtual reality technologie zoals de Oculus Rift bril of nog mooier door ze daadwerkelijk te laten reizen.

Heb je online marketing vraagstukken, zie je een mogelijkheid om samen te werken of wil je helpen mijn droom te verwezenlijken, neem dan contact op via isabel@sherpasstories.com

Vriendelijke groet,

Isabel Mosk
@IsabelMosk