Het verhaal achter de naam Sherpa’s Stories

Er zit een verhaal achter de naam Sherpa’s Stories. Tijdens mijn trekking in Sikkim werd ik geïnspireerd door Mingma Sherpa (rechts op de foto). Hij overtrof mijn verwachtingen. Naast zijn kwaliteiten als klimmer en drager bleek hij ook een hele creatieve kok te zijn. Op 4000 meter hoogte toverde hij van alles uit zijn éénpitter, met als hoogtepunt de chocolade- en bananentaart. Hij deed er echt werkelijk alles aan om ons een zo uniek mogelijke ervaring te bieden. Uiteraard samen met de anderen van het team. Voor mij sprong hij eruit door zijn passie en authenticiteit. De trekking was een unieke ervaring om nooit meer te vergeten.

Toen ik over een naam nadacht voor mijn bedrijf moest ik meteen aan hem denken en aan alle andere Sherpa’s die ik ooit ontmoet heb tijdens mijn reizen. Gidsen die vaak op de achtergrond staan, maar zo belangrijk zijn voor het toerisme in deze delen van de wereld. Sherpa’s Stories is dan ook een ode aan alle Sherpa’s, maar in het bijzonder aan Mingma.