Influencer Marketing Campagne – Visit Twente

Influencer Marketing campagne - Twente marketing

Credit: Isabel Mosk @isabelmosk

Twente laat influencers het verhaal vertellen

Eind 2016 is een campagne voor Twente opgezet waarbij nationale influencers uitgenodigd en gekoppeld zijn aan een influencers uit Twente. Hierbij is uitgegaan van gedeelde interesses en verschillende thema’s (food, architectuur, natuur, kids, outdoor en shopping) De campagne liep tot eind december 2017.

Het uitgangspunt: de Tukker  laat zijn omgeving zien aan de influencer, maar merkt ook zelf dat er nog veel te ontdekken valt. De dag dat de influencers samen optrekken wordt gefilmd. Tijdens deze dag krijgen zij een aantal uitdagende challenges om Twente nog beter te leren kennen. Een filmcrew brengt de ontmoeting in beeld. Dit wordt gebruikt als een verslag ter ondersteuning van de promotie van Twente. De Tukker en zijn gast maken zelf ook foto’s/video’s die zij plaatsen op hun eigen kanalen. Met de campagne worden verhalen gecreëerd en gedeeld over Twente. Het verhaal van de Tukker, het verhaal van de gast (social influencer) en het verhaal van de bestemming Twente. Per thema is een campagne pagina ingericht dat via paid advertising gepromoot wordt onder de relevante doelgroepen.

In het 2016 en 2017 heeft Isabel Mosk van Sherpa’s Stories Twente Marketing  geadviseerd en ondersteund bij het realiseren van de influencer campagne. Van advies over het creatieve concept en de selectie van influencers tot aan de contentstrategie.

 Publicaties

Grootste Natuur Instagrammers leggen Twente vast
Plaatjes doen meer dan praatjes
Architectuur in Twente prachtig vastgelegd door Instagrammer
Op bezoek in Twente bij Vincent Croce (video)
– Op bezoek in Twente bij Ellen (video)

Samen met Isabel Mosk hebben we een plan van aanpak opgesteld. De eerste fase was een interne brainstorm om het concept verder uit te werken met de verschillende thema’s. Daarna volgt de influencer selectie en een content strategie rondom de campagne zodat het een integraal onderdeel wordt van de marketing communicatie strategie. Door Isabel’s grote netwerk en expertise was het voor ons van zeer toegevoegde waarde dat zij als expert ons geholpen heeft en de intermediair was tussen de influencers en ons. De tweede fase was de content strategie. Isabel heeft een uitgebreid plan gemaakt hoe de content voor, tijdens en na de influencer campagne op de diverse kanalen (Facebook, Twitter, website, e-mail, blogs, etc.) cross mediaal ingezet kan worden. Het was een prettige houvast voor ons om de uitvoering te verzorgen.​

Geertje Kuipers - Marketingadviseur Visit Twente