Influencer Campagne – Duits Verkeersbureau

Influencer marketing, Online campagnes

Duitsland zet in op Instagrammers en Youtubers voor de jongere doelgroep

In juni 2017 organiseerde het Duits Verkeersbureau een driedaagse trip naar Duitsland incl. Instameet. 11 Instagrammers en 4 Youtubers startten gezamenlijk in Münster met een instameet rondom het Skulpturen project dat eens in de 10 jaar plaatsvindt en reisden daarna in tweetallen verder naar een andere Duitse stad.

Het doel van de campagne is om de mogelijkheden voor een korte vakantie in Duitsland via de social media kanalen van de influencers bij de jongere doelgroepen (18-35 jaar) onder de aandacht te brengen. De geproduceerde content wordt van juni t/m september 2017 onder de aandacht gebracht bij de social media kanalen van de influencers. De geproduceerde content (focus op de fotografie) wordt via de eigen online kanalen tevens ingezet om de oudere doelgroepen (45+) te bereiken. Hierbij wordt tevens paid advertising ingezet.

Mijn rol
– Acquisitie, selectie, contracten en contact influencers
– Begeleiding van de campagne en controle van de KPI’s
– Begeleiding Instameets in Münster en Keulen
– Rapportage

Samenwerking
In het voorjaar van 2017 hebben wij Isabel Mosk van Sherpa’s Stories gevraagd om het Duits Verkeersbureau te ondersteunen bij het realiseren van een instagramcampagne met het thema korte vakanties in Duitsland.

Isabel is een echte professional. Zij is goed bekend met de wereld van de influencers, heeft persoonlijke contacten met bloggers, instagrammers en Youtubers en veel reiservaring. Zij heeft echter ook begrip voor de eisen en wensen van een toeristisch organisatie als het Duits Verkeersbureau en eventuele samenwerkingen met toeristische partners. Ze denkt serieus mee over campagnestrategieën en bedacht een catchy hashtag. Ze houdt de ontwikkelingen binnen influencer marketing bij, is enthousiast en deelt haar kennis graag.

Michaele Klare
Directeur Duits Verkeersbureau

Publicaties

#DuitslandDichtbj video Youtuber Theemo
#DuitslandDichtbij Video Youtuber Sanny zoekt geluk
Publicaties #DuitslandDichtbij Instagram fotografen

Foto credits header: @een_wasbeer

Featured Projects