Jury-voorzitter Vakantiebeurs Awards 2016


Tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs had ik de eer om als jury-voorzitter van de Vakantiebeurs Awards de prijzen uit te reiken aan de winnaars. Samen met FunX presentator Fernando Halman maakten wij er een mooi feestje van!

De zes winnaars van de Vakantiebeurs Awards 2016 zijn: de virtuele gorilla, een nomadenreis door de Sahara, op fotoreis naar het Noorderlicht, een luxe fietsreis, kennismaken met het kloosterleven en sfeervolle waterlodges in Brabant. De Nederlandse consument kon online stemmen op hun favoriete nominatie. De winnaars zijn bekend gemaakt op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Het event vindt plaats tot en met zondag 17 januari.

Winnaar Categorie Verre Bestemmingen: Matoke Tours
Matoke Tours heeft een wereldprimeur met de lancering van de eerste virtuele reisbrochure ‘Virtual Gorilla’ op de Vakantiebeurs 2016. De consument kan zich nu letterlijk inleven in zijn toekomstige reis, met virtual reality komt er een nieuwe dimensie bij.
Jurycommentaar: ‘Dit vormt echt een noviteit. Het lijkt de start van een nieuw tijdperk voor de reisbranche.’

Winnaar Categorie Steden & Cultuur: Barrio Life
In het dorpje Zagora in Zuid Marokko biedt Barrio Life aanstaande Sahara reizigers een tweedaagse cursus ter voorbereiding op hun 14-daagse reis met een groep nomaden door de woestijn. Het is een nomadeninburgeringscursus die gegeven wordt door lokale gidsen en nomaden om reizigers alvast kennis te laten maken met de gewoonten en gebruiken.
Jurycommentaar: ‘Deze cursus biedt grote meerwaarde voor de reiziger om goed geïnformeerd en met respect deze reis te gaan beleven. Origineel, integer, gericht op de Marokkaanse cultuur.’

Winnaar Categorie Cruises & zeilen: Norge Reiser
Norger Reiser heeft een speciale fotoreis op een boot naar het Noorderlicht in het Noorden van Noorwegen, die begeleidt wordt door de professionele natuurfotograaf Marco de Paauw.
Jurycommentaar: ‘Origineel om deze bijzondere reis waarbij men mogelijk het Noorderlicht kan zien te laten begeleiden door een echte natuurfotograaf.’

Winnaar Categorie Outdoor & Sport: Bike Tours
Bike Tours biedt een luxe fietsreis. De fietsers worden begeleidt door een gids met camper waarin traditioneel en lokaal gekookt wordt. Zo komt men op de meest exclusieve locaties
waar men heerlijk kan genieten van lunch of diner. En dat alles met Wifi ter plekke.
Jurycommentaar: ‘Deze reizen volgen de trend van het actief en buiten bezig zijn maar wel met de nodige luxe. Origineel product.’

Winnaar Categorie Familie & kinderen: Parque dos Monges
Dit Monnikenpark is gebouwd als een natuur en cultuurpark en biedt op een educatieve en kindgerichte manier een kennismaking aan met het kloosterleven van de monniken. De kinderen leren op een leuke manier over de gebruiken en de tradities van monniken.
Jurycommentaar: ‘Een originele en leuke manier om kinderen toch cultuur bij te brengen tijdens de vakantie.

Winnaar Categorie Kampeer & Camping: Recreatiepark TerSpegelt
Dit is een vijfsterren recreatiepark in Eersel Brabant met activiteiten die gericht zijn op innovatie. Dit jaar worden nieuwe, luxe waterlodges gebouwd. Comfortabele en sfeervol ingerichte lodges met een eigen aanlegsteiger.
Jurycommentaar: ‘Een mooi, nieuw en innovatief product dat goed aansluit bij de wens van de reiziger die wil kamperen maar met de nodige luxe.

Beoordeling jury
De vakjury heeft de inzendingen beoordeeld op originaliteit, innovatiekracht, de mate waarin wordt ingespeeld op vakantietrends, prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid. De jury bestaat uit: Marloes de Vries (Projectleider bij NBTC- NIPO), Isabel Mosk (Online Strateeg Sherpa’s Stories), Irene Gunneweg (Onderwijsmanager School voor Toerisme & Recreatie ROC Mondriaan) en Sander Beunk (Campagne Manager Leisure Jaarbeurs).


Geen reacties

Cancel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.